Санкції проти Медведчука схвалює 58% українців, - опитування "Рейтингу"

Проти санкцій стосовно Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко висловились 28% респондентів

Про це йдеться в опитуванні громадської думки, проведеному групою "Рейтинг".

Загідно з опитуванням, 25 % людей відповіли, що вперше чують про накладення санкцй на нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко за фінансування тероризму.

Більшість українців (58%) схвалюють рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій відносно Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Не підтримують санкції 28% респондентів.

Читайте також: 90% санкцій проти Медведчука носять косметичний характер, - Ємець

Зокрема на заході країни санкції підтримують 72% опитаних, у центрі 63%, на півдні 48%, а на сході 35%.

Проти санкцій стосовно Медведчука 17% опитаних на заході, 23% у центрі, 36% на півдні та 50% на сході.

За даними опитування, 52% респондентів вважають, що рішення про введення санкцій проти Медведчука викликано його проросійської діяльністю, 30% - вважають це розбірками між олігархами, 16% стверджують, що це спроба повернути у власність держави трубопровід, 13% вважають це вказівкою з боку США, 10% говорять про тиск на опозицію.

Соціологи опитали населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Було опитано 2,5 тис. респондентів. Опитування проводили методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%. Терміни проведення: 22-23  лютого 2021 р.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо