Щеплення від коронавірусу: Меркель назвала умови, за яких вакцинованим можуть надати привілеї

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що наразі не підтримує ініціативу надання вакцинованим від коронавірусу привілеїв, проте не виключає, що це може бути в майбутньому

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Меркель зазначила, що вводити певні послаблення для вакцинованих можна тільки тоді, коли передусім велика кількість зробить щеплення, а інші будуть противитися цьому. Вона також повідомила, що зараз це неактуально, оскільки більшість людей ще не вакциновані.

"Але ми ще не досягли цієї стадії. Поки кількість вакцинованих значно менша, ніж тих, хто чекає на вакцину, держава повинна однаково ставитися до обох груп", - заявила канцлерка. 

Вона зауважила, що має бути науковий доказ того, що щеплені не передають коронавірус іншим громадянам.

За її слова,  вона має намір вакцинуватися, коли настане її черга.

"Спочатку слід вакцинувати людей літнього віку та людей з особливими захворюваннями, а також людей, які мають тісний контакт з інфікованими людьми. Я думаю, що правильно, крім особливо вразливих і літніх людей, спочатку запросити на вакцинацію групи населення, які не можуть зберігати дистанцію в своїй роботі. Вихователь в дитячому саду, учитель початкових класів не може цього зробити. Це ті люди, які повинні бути в черзі перед кимось на кшталт мене", - додала Меркель.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb