Зеленський мав би не виставляти кордони поліції, а вийти до людей, - Смолій

Якщо президент їх не виконає, це означатиме, що підтримує незаконні вироки проти українських патріотів, українських військових та волонтерів

Таку думку висловив в ефірі програми "Головне" політолог Андрій Смолій, пише Еспресо.Захід.

"Перше – це комунікація. Однозначно, пан Зеленський мав би не виставляти кордони поліції біля свого Офісу, а як мінімум вийти до людей і з ними поговорити, - вважає Андрій Смолій. - Пояснити, зрештою, що відбувається. Він дуже часто записує різні відеоролики, дуже часто розповідає про ті чи інші свої досягнення. Чому не вийде до людей, до ЗМІ, не поспілкується?"

"Друге – це реформи, - продовжив перелічувати політолог. - Якщо говоримо про судову реформу, то він повинен продовжити ту судову реформу, яку започаткував Порошенко ще у 2015-2019 рр.".

"Завдання номер три – щоб фактично підконтрольна Зеленському Генеральна прокуратура дала певну оцінку ситуації, тому що так чи інакше прокурори задіяні у всіх судових засіданнях. Четверте – це, звичайно, правова оцінка діям певних осіб, які сьогодні впливають на судову і правову систему та хочуть розхитати ситуацію зсередини", - додав наостанку політичний експерт.

  • Нагадаємо, відомому одеському активісту, екс-голові місцевого осередку "Правого сектору", учаснику Євромайдану Сергію Стерненку дали 7 років та три місяці в'язниці, а також конфіскацію половини майна у справі про викрадення людини у 2015 році. Того ж дня біля Офісу президента відбулися акції на підтримку Стерненка. Правоохоронці посилили заходи безпеки на Банковій.