Депутати Львівської міської ради виступили на захист ув'язненого Сергія Стерненка

На сесії ЛМР ухвалено заяву з приводу репресивної практики проти громадських активістів

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

На сесії Львівської міської ради сьогодні, 25 лютого, депутати ухвалили текст звернення до президента, генерального прокурора, Верховної Ради України та Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини про неприпустимість політичного переслідування одеського громадського активіста Сергія Стерненка.

"Ця справа поступово перетворилася у своєрідний лакмусовий папірець, який був покликаний показати спроможність та готовність влади провести відкрите та неупереджене розслідування цієї надзвичайно резонансної справи", - констатують львівські депутати. На їхню думку, "таке розслідування забезпечило б відновлення довіри громадськості та стало б логічним продовженням процесу реформування судової та правоохоронної систем".

Однак, резюмують депутати Львівської міської ради у своєму зверненні, "справа яскраво демонструє наявність в Україні політичного переслідування. Ми ще раз переконалися, що формальна реформа без системних змін - це один із найшвидших шляхів до повного правового нігілізму".

Депутати висловили сподівання на відновлення справедливості під час розгляду справи в апеляційній інстанції. Водночас вони наполягають на тому, що лише повне перезавантаження правоохоронної та судової  влади дозволить відновити довіру до суддів та правоохоронної системи.