Facebook інвестує $1 млрд у новинну журналістику

Компанія Facebook оголосила, що у найближчі три роки інвестує мільярд доларів у медіаіндустрію після конфлікту з урядом Австралії

Про це йдеться у заяві віцепрезидента Facebook з міжнародних відносин і комунікацій Ніка Клегга, CNBC.

Він визнав, що компанія помилилась і "перегнула палицю" з блокуванням доступу для користувачів з Австралії до обміну та перегляду новин у соцмережі. За словами Клегга, рішення про блокування ухвалювали важко, а деякий контент заблокували помилково.

Тепер компанія заявляє, що готова "активно співпрацювати з видавцями новин".

"Ми повністю визнаємо, що якісна журналістика лежить в основі того, як працюють відкриті суспільства — йдеться про інформування громадян, розширення їхніх прав і можливостей, а також про притягнення до відповідальності сильних світу цього", — йдеться в заяві Клегга.

Він також нагадав, що у січні компанія Facebook оголосила про угоди з The Guardian, Telegraph Media Group, Financial Times, Daily Mail Group, Sky News, а також з низкою інших місцевих і регіональних видавничих будинків. Їм будуть платити за контент, що розміщується в додатку Facebook News, призначеному для користувачів у Великій Британії. Там можна знайти інформаційний контент, підібраний відповідно до інтересів тих, хто користується цим додатком.

Аналогічні угоди були укладені з видавничими домами у США, також ведуться переговори з представниками в Німеччині і Франції.

"З 2018 року ми вже інвестували 600 мільйонів доларів на підтримку новинної індустрії та плануємо (інвестувати ㅡ ред) ще щонайменше один мільярд доларів у наступні три роки", ㅡ заявив Клегг.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb