"Пригода, а не жарт": у Львівській міськраді буде мішаний хор депутатів

У Львівській міській раді створюють мішаний хор з депутатів. Перша репетиція відбудеться 4 березня

Про це повідомив керівник хорової капели "Дударик" Дмитро Кацал, передає "Еспресо.Захід".

Таку ідею подав міський голова Львова Андрій Садовий на колегії.

"Хор депутатів - це пригода для нас усіх, а не жарт. Ідея належить Андрію Івановичу. У концепції міського голови хор має стати додатковим майданчиком для ефективнішої комунікації між народними обранцями, для мене це - сатисфакція від мистецтва. Мер хоче, щоб депутати між собою перезнайомилися, подружилися”, - розповів Кацал.

Репетиції хору проводитимуть у сесійній залі щочетверга, коли немає сесії. Перша репетиція хору запланована на 4 березня.

"У нас буде мішаний хор, хоча проби теж будуть. Немає значення, чи депутати вміють співати, чи ні - всіх навчимо. Народним обранцям обов'язково мати слух і голос. Маю досвід мішаного хору у "Дударику", тому думаю, що дам ради з депутатами. Тому техніку відпрацюємо. Міський хор депутатів на першому етапі свого існування - це процес, а не результат. Не буде гастролей, публічних виступів хору депутатів. Бо депутати мають гідно дбати про добробут міста. Хоча співати з серцем гімн можуть, оцього і навчимося - не просто відстояти, коли співають гімн, а співати з почуттям", - переконаний Дмитро Кацал. 

Обов’язковий депутатський набір для хору міських обранців - державний гімн "Ще не вмерла", духовний гімн "Боже великий, єдиний", гімн ОУН, УСС, "Заповіт" Шевченка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb