СБУ розкрила викрадення топ-менеджера газовидобувної компанії: до нього причетний ексміністр транспорту та зв'язку

Служба безпеки України (СБУ) розкрила викрадення топ-менеджера газовидобувної компанії, до якого причетний колишній міністр транспорту та зв'язку

Про це у Telegram повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, слідчі СБУ розкрили резонансне викрадення у 2012 році топ-менеджера приватної газовидобувної компанії. Наразі він є народним депутатом України дев'ятого скликання.

За даними досудового слідства, злочин замовив колишній бізнес-партнер потерпілого. Замовник був народним депутатом України кількох скликань та очолював Міністерство транспорту та зв'язку. Задокументовано, що до здійснення злочину він залучив групу виконавців, у тому числі представників "кримінального світу".

Потерпілого викрали та незаконно позбавили волі на понад три роки. При цьому чоловіка систематично катували та вимагали виплатити замовнику злочину неіснуючий борг $200 млн.

Зазначається, що у межах провадження повідомлено про підозру п'яти особам. причетним до злочину за статтями про викрадення людини, катування та вимагання.

За інформацією видання "РБК-Україна", мова йде про народного депутата від партії "Слуга народу" Олега Семінського, а замовник злочину - екміністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb