У Конгресі США наполягають на санкціях проти "Північного потоку-2"

Український кокус у Конгресі США виступив із заявою про необхідність запровадження обов’язкових санкцій проти всіх учасників проєкту газопроводу "Північний потік-2", передбачених прийнятими раніше законами

Зміст заяви розміщений на офіційній сторінці співголови Кокусу конгресувумен Марсі Каптур.

"Конгрес США двічі голосував переважною більшістю представників обох партій за введення обов’язкових санкцій проти трубопроводу. Попри те, що адміністрація вже зробила перші кроки на виконання закону PEESA зі змінами, передбаченими Актом PEESCA, ми сподіваємось, що обов'язкові до введення санкції будуть швидко застосовані до всіх суб'єктів, які здійснюють таку діяльність",- наголошується в документі.

Законодавці також висловили стурбованість, що газопровід у разі будівництва створить загрозу трансатлантичній безпеці. Вони назвали "Північний потік-2" "проєктом російського злочинного впливу", спрямований на підрив безпеки України та поглиблення енергетичної залежності Європи від Росії.

Читайте також: "Пропозиції повністю неадекватні": Республіканці гостро розкритикували Байдена за небажання протидіяти "Північному потоку-2"

Заяву підтримали всі співголови Українського кокусу в Конгресі США: Марсі Каптур, Браян Фітцпатрік, Майк Квіглі, Енді Гарріс, які представляють обидві партії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb