Переворот у М’янмі: силовики розігнали протестувальників

Сили безпеки М’янми 26 лютого в найбільшому місті країни Янгоні розігнали понад тисячу протестувальників, які виступали проти перевороту

Демонстранти зібралися біля популярного торгового центру в Янгоні, тримаючи плакати і вигукуючи гасла проти перевороту, що відбувся в країні 1 лютого. Вони вийшли на вулиці, попри посилену охорону і водомети, які застосували силовики, повідомляє Радіо Свобода.

Близько 50 поліцейських рушили у напрямку протестувальників, відкривши попереджувальний вогонь. Щонайменше одного демонстранта затримали. Силовики відтіснили протестувальників від головної дороги і продовжували переслідувати їх на сусідніх вулицях.

Протистояння відбулося на тлі зростання напруженості між людьми, які виступають проти перевороту, і військовою хунтою.

25 лютого прихильники військових напали на протестувальників, використовуючи рогатки, залізні прути і ножі, і поранили кількох із них.

1 лютого 2021 року збройні сили М’янми запровадили надзвичайний стан терміном на рік і змістили керівництво країни. Військові затримали президента Вин Мьін і лідера правлячої партії Аун Сан Су Чжі, яка за сумісництвом обіймає посаду державного радника

Під час воєнного перевороту тимчасовим президентом М’янми був призначений командувач збройними силами старший генерал Мін Аунг Хлайн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb