Росія готується до розміщення в Криму ядерної зброї, - Таран

Росія веде підготовку до розміщення в Автономній Республіці Крим ядерної зброї

Про це йдеться у повідомленні міністра оборони Андрія Тарана на сайті відомства.

За його словами, останні сім років в Криму відбувається "окупація-мілітаризація-ізоляція". При цьому міністр зазначив, що з 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму створено міжвидове угруповання військ, у складі якого новосформований 22-й армійський корпус (Сімферополь) та дві нові дивізії 4-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони (27-а змішана авіаційна дивізія та 31-а дивізія протиповітряної оборони). 

Також удвічі збільшено кількість бойових кораблів і катерів Чорноморського флоту. Чисельність російських військовослужбовців на півострові зросла майже у 1,5 рази, до близько 33 тис. військовослужбовців.

"Нам також відомо, що Росія веде підготовку до розміщення в загарбаному Криму ядерної зброї. Перетворення Кримського півострова на військову базу є загрозою не тільки для України, але й для всіх країн Чорноморського басейну, та й, зрештою, і для всього цивілізованого світу. Москва неприховано демонструє готовність просувати свої інтереси із застосуванням воєнної сили”, - написав Таран.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb