Шмигаль дав доручення розглянути питання щодо введення санкцій проти чиновників та бізнесменів режиму Лукашенка, - Гончаренко

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення МЗС, Мінекономіки та Держприкордонслужбі розглянути питання щодо введення санкцій проти білоруських чиновників та бізнесменів, близьких до режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка

Про це повідомив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко у Telegram.

"Направив звернення до Шмигаля стосовно того, що наразі і ЄС, і Велика Британія, і США вводять санкції проти білоруських чиновників та бізнесменів, які близькі до режиму Лукашенко. Україна разом з тим не продовжує свою санкційну політику та своїм мовчанням, по суті, підтримує режим Лукашенко", - написав він.

Як приклад, він навів білоруського олігарха Миколи Воробья, який володіє ПрикарпатЗахідтранс та "є гаманцем Олександра Лукашенко і Віктора Медведчука".

Гончаренко додав, що не запроваджені санкції проти білоруських топ-чиновників, у яких є активи та фінансові рахунки в України. 

"Сподіваюсь, Уряд, РНБО та інші відповідальні органи розглянуть це питання та санкції стосовно близького оточення Лукашенко будуть введені якомога швидше", - підсумував нардеп.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb