Запис на вакцинацію від COVID-19 стане доступний в "Дії"

Запис на вакцинацію від COVID-19 з 1 березня стане доступний у мобільному застосунку або на порталі "Дія"

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Ми спільно з МОЗ запускаємо послугу запису до листа очікування вакцинації в Дії, яка запрацює вже з наступного тижня. Мінцифра дбає про особисту безпеку кожного українця. Ми робимо усе для мінімізації контакту між людьми, щоб українці не стояли в чергах, не збирали зайві папірці для отримання державних послуг. Особливо, якщо це стосується такого важливого питання, як вакцинація", - цитує пресслужба слова віцепрем'єра-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У пресслужбі зазначили, що записатися до списку очікування на вакцинацію від COVID-19 через мобільний додаток або веб-портал "Дія" з 1 березня зможе кожен охочий. Також можна записатися через контакт-центр МОЗ за номером 0 800-60-20-19.

Зазначається, що відомство вже проводить внутрішнє тестування послуги в "Дії". Українцям, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту відповідно до етапу, який визначено Дорожньою картою вакцинації.

У відомстві зауважили, що така організація процесу дозволить мінімізувати контакти та черги, допоможе чітко бачити детальну картину системи записів. Це дозволить МОЗ розробити логістичний шлях та зрозуміти реальний попит на вакцину. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb