"Укргазбанк" пропонує українцям доступні позики на житло

Банк долучився до державної програми іпотечного кредитування

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Орендувати квартиру – дорого, а придбати – годі й мріяти. З такими труднощами стикається багато внутрішніх переселенців, молодь після закінчення університету або освітяни.  У світі найпростіший спосіб отримати омріяне житло – взяти позику у банку. Однак дотепер в Україні це було дуже дорогим задоволенням.  Міністерство фінансів запустило програму "Доступна іпотека 7%". Цей проєкт значно здешевлює кредити на придбання житла для громадян з невеликими доходами.

"Так склалося історично, що на ринку України ці 7% виглядає, як манна небесна. Але, в принципі, якщо ми подивимося на європейські країни, до яких ми прагнемо потрапити, то там ці відсотки набагато менші ще. Тобто нам є куди йти", – каже очільник Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

Сім із 25-ти найбільших  українських банків уже уклали договір з Фондом розвитку підприємництва. Найпершим став "Укргазбанк". Керівництво фінустанови каже, що банк вже давно на ринку іпотечного кредитування, тому нова програма відкриє лише більше можливостей для бажаючих взяти іпотеку.

Голова правління "Укргазбанку" Андрій Кравець зазначив, що установа ніколи не зупиняла іпотечного кредитування. Натомість банк має спеціальні програми для окремих верств населення: поліцейських, співробітників МВС, та  деяких інших галузей.

Основні умови проєкту: ставка для позичальника 7% річних на весь термін кредитування, нормативна площа нерухомості - 50 кв. метрів, максимальна сума кредиту - 2 млн грн, термін кредитування - 20 років та максимальна вартість нерухомості - 2,5 млн грн.

Взяти участь в новій програмі іпотечного кредитування зможуть багато українців, але за певних умов. Держава першочергово зважатиме на потреби громадян, що потребують поліпшення житлових умов, внутрішньо переміщених осіб, працівників освітньої галузі, мешканців гуртожитків та аварійних будинків тощо. У межах проєкту йдеться про первинний та вторинний ринок житла. Це все будинки, які введені в експлуатацію із 2018 року.

"Ми сподіваємося, що ця програма буде такою ж успішною, як програма "Доступні кредити 5-7-9%". Ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб врахувати інтереси громадян та інтереси банків. Про якісь результати можна буде вже говорити через півроку після старту програми. Але вже зараз ми захоплюємо 95% банківського сектору щодо кредитування. І ми продовжуватимемо приймати нових учасників до цієї програми", – наголосив Андрій Гапон.

Крім того, до "Укргазбанку" вже надійшло сотні заявок оформити іпотечний кредит. А голова правління зазначив, що "Доступна іпотека 7%" зможе стати вагомим внеском у розвиток української економіки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb