Війна в Чечні, Грузії та Україні - це найбільші геополітичні поразки Путіна, - російський політолог

Російське суспільство сприймає війни в Чечні, Грузії та Україні як великі перемоги Путіна. Насправді, ці війни стали найбільшими геополітичними поразками Путіна

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін в ефірі програми "Студія Захід з Антіном Борковським" на Еспресо.TV.

"Путін та його оточення розуміють, що ситуація ускладнюється. Але психологічно Володимир Путін вважає себе єдиною надією Росії. Він уявив себе капітаном потопаючого корабля. Але як би він не намагався врятувати "потопаючий корабель", це в нього не вийде. Адже економічні параметри Російської Федерації погіршуються. Відповідно, єдине, що він може робити це боротись з загрозою внутрішнього бунту. Саме цим він зараз і займається",  - зазначив Орєшкін.

Політолог зауважив, що у Володимира Путіна існує велика спокуса набрати політичних дивідендів перед парламентськими виборами на геополітичному полі. Але, на думку політолога, така стратегія дій російського президента мало вірогідна. Оскільки, для чергової військової агресії не вистачає технічних ресурсів.

"Путіну, напередодні парламентських виборів, потрібен черговий сплеск популярності. В нього їх було всього три і всі вони були пов'язані з перемогами, віртуальними, за які йому аплодували більшість. Це війна в Чечні, Грузії та Україні. Насправді, ці війни стали найбільшими геополітичними поразками Володимира Путіна. Але, оскільки він контролює медійні засоби, то це видають як перемоги", - додав Орєшкін.

Політолог також додав, що в такий спосіб Путін намагається переконати російське суспільство, що такі "перемоги" зберігають "русский мір" від розвалу. Але, на думку Орєшкіна, саме під такими гаслами "русский мір" навпаки розвалюється.

"Тактика Путіна не працює. Гасла, що перемоги зберігають "русский мір" не працюють. Хоча зараз путінська верхівка готує чергову “віртуальну перемогу”. Вони одержимі ідеєю об'єднання з Білоруссю", - додав політолог.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb