Байден пояснив, навіщо США завдали авіаударів по іранцям у Сирії

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден пояснив здійснення авіаударів по об'єктах проіранських ополченців в Сирії необхідністю захистити американських військових і сили коаліції в Іраку від нових атак

Про це йдеться в його листі до Конгресу, оприлюдненому Білим домом, передає Еспресо.TV.

"За моєю вказівкою 25 лютого 2021 року війська США провели цілеспрямований військовий удар по інфраструктурі на сході Сирії, яка використовується недержавними угрупуваннями бойовиків, підтримуваних Іраном", - заявив американський лідер.

Як наголосив Байден, йдеться про підрозділи, які брали участь в "нещодавніх атаках на США і співробітників коаліції в Іраку".

"Ці групи також беруть участь в постійному плануванні майбутніх подібних атак. У відповідь я направив цю військову акцію на захист нашого персоналу і наших партнерів від цих атак і майбутніх таких атак. Сполучені Штати завжди готові вдатися до необхідних та пропорційних заходів із самооборони", - додав Байден.

Глава американської держави зазначив "невід'ємне право США на самооборону" згідно зі статтею 51 Статуту ООН, а також нагадав про резолюцію про військові повноваження (закон 93-148), яка регламентує військові дії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb