Лукашенку лишилося не більше трьох місяців, - Тихановська

Самопроголошений керівник Білорусі Олександр Лукашенко найближчими місяцями буде змушений піти з президентської посади

Таку думку висловила очільниця білоруської опозиції Світлана Тіхановском в інтерв'ю недільному випуску німецького часопису Bild, що вийшло в неділю, 28 лютого 2021 року, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Як вважає політикиня, до відставки Лукашенка неминуче призведе зростаючий тиск на його режим з боку ЄС і США.

"Тиск зростатиме з кожним днем, і одного дня стане для Лукашенко надмірним, так що він піде", - заявила Тихановська, яка нині перебуває під державною охороною Литви у Вільнюсі й звідки постійно відвідує з метою проведення перемовин інші європейські столиці.

"Режим Лукашенка впаде ще цього року. Гадаю, навесні він піде", - додала вона.

Своєю чергою колишній міністр культури Білорусі, член президії Координаційної ради опозиції Павло Латушко, який восени 2020 року було змушений виїхати в Польщу, закликає Захід спромогтися досягти повної економічної ізоляції Білорусі.

"Ми готові витримувати санкції 6 або 12 місяців, якщо після цього ситуація покращиться", - зазначив опозиціонер в бесіді з журналістами німецької газети Welt.

З точки зору Латушко, Євросоюзу необхідно призупинити всі економічні взаємини з Білоруссю, щоб апарат режиму Лукашенко не міг більше "заробляти на міжнародних фінансових ринках".

При цьому опозиціонер, так само, як і Тихановська, висловив упевненість в тому, що "вирішальна битва" між протестувальниками й чинною білоруською владою відбудеться вже навесні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb