Почесний консул Білорусі в Італії демонстративно подав у відставку. Опозиція закликає тиснути на його колег в інших країнах

Почесний консул Білорусі в італійському регіоні Емілія-Романья Антоніо Соттіле подав у відставку на знак незгоди зі свавіллям самопроголошеного президента Олександра Лукашенка

Про це 27 лютого 2021 року повідомила місцева Gazzetta di Reggio, розповідає Еспресо.TV.

"Я розмовляв з працівниками міністра закордонних справ Луїджі Ді Майо і з білоруським посольством в Італії. Мій вибір - це вибір сумління, тому що я твердо вірю в цінності, які мені прищепили батьки, і які я передаю своїм трьом дітям: демократія, свобода і повага прав людини. У Білорусі понад 27 тис. чоловік були арештовані і піддалися залякуванню, переслідуванням і катуванням. Десятки людей зникли безвісти, п'ятеро загинули, захищаючи свої права.

У мене дуже багато друзів в Білорусі, і я можу з гордістю заявити, що вперше білоруси не об'єкт, а суб'єкт історії! ", - заявив тепер вже колишній консул.

Як додає білоруський незалежний телеканал Белсат, Соттіле сказав, що не хоче більше мати щось спільне з Лукашенком.

Соттіле був почесним консулом Білорусі в регіоні з листопада 2011 року.

Як вважає екскандидат в президенти Республіки Білорусь, дипломат Андрій Санніков, що нині є одним із закордонних керівників білоруської опозиції, ініціатива Соттіле є чудовим прикладом для наслідування іншими почесними консулами РБ в різних країнах світу.

Санніков закликає білорусів та друзів Білорусі по цілому світу писати й телефонувати цим особам, пояснюючи сутність режиму Лукашенка й закликаючи їх вчинити як Антоніо Соттіле.

Контактні дані білоруських почесних консулів на прохання Саннікова розміщено тут.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb