У Севастополі ракетний корабель ЧФ РФ освятив єпископ УПЦ МП, якого півтора роки тому висвятили у Ніжині

В окупованому Севастополі єпископ Української православної церкви Московського патріархату Калинник (Костянтин Чернишов) урочисто освятив військово-морський прапор і прийом до складу Чорноморського флоту Росії малого ракетного корабля "Грайворон"

При цьому назвав РФ "богохранимою вітчизною" та "нашою святою вітчизною", передає Еспресо.TV.

На цю подію звернув увагу ветеран війни на Донбасі з добровольчого батальйону "Січ", колишній голова Талалаївської райдержадміністрація Чернігівської області Володимир Брюховецький.

"Висвятили Чернишова в єпископи рік тому у місті Ніжині. А одним з організаторів того дійства був депутат Чернігівської обласної ради Валерій Колоша (обирався за списками "Ншаого краю", раніше належав до Аграрної партії України - ред.). Терориста Чернишова та інших ієрархів Московської патріархії Колоша зустрічав на подвір'ї Миколаївського храму в Ніжині з величезним короваєм, який для поважних гостей випік на власному підприємстві", - написав Брюховецький сьогодні, 28 лютого 2021 року, в себе на фейсбуці.

Новини про висвячення Чернишова, що мало місце 8 грудня 2019 року, легко знайти у мережі.

Окрім того, на порталі УПЦ МП є персональна сторінка єпископа Калинника з його детальною біографією та подробицями релігійної діяльності.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb