Байден повністю підтримує приєднання України до Євросоюзу, - конгресвумен

Конгресвумен від Демократичної партії Марсі Каптур заявила, що президент США Джо Байден сприятиме європейській інтеграції України та Білорусі

Про це вона заявила під час відеоконференції, яку організувала Коаліція Центральної та Східної Європи, повідомляє Голос Америки.

За її словами, Байдену не потрібно додаткових знань з приводу того, що має бути зроблено в Центральній Європі як відповідь США на події в Білорусі.

"Він повністю підтримує зміцнення трансатлантичної спільноти і приєднання таких країн як Україна та Білорусь до Євросоюзу. Такі ж самі цілі і в мене, — цитує видання слова конгресвумен від штату Огайо.

Реагуючи на ситуацію у Білорусі, Марсі Каптур заявила, що стурбована поведінкою диктатора Олександра Лукашенка і сподівається на розширення американських санкцій щодо білорусів та росіян, причетних до порушення прав людини у Білорусі.

"Замість того, щоб відреагувати на заклики до більшої свободи, Лукашенко звернувся до російського диктатора Володимира Путіна, щоб отримати від нього гарантії за кредитами і допомогу від їхніх пропагандистів і спецслужб", — заявила Каптур.

Вона додала, що США повинні розширити санкції щодо тих, хто займається в Білорусі злочинною діяльністю, зокрема щодо співробітників спецслужб та МВС, а також щодо росіян, причетних до подій у сусідній країні.

Варто зазначити, що питання про вступ нових членів до ЄС вирішується самими державами членами об'єднання, і позиція третіх країн в цьому питанні значення не має. Водночас, позитивних сигналів щодо вступу України до НАТО, де Сполучені Штати є провідним членом, від представників адміністрації Джозефа Байдена на даний момент не надходило. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb