На Харківщині у селищного голови знайшли 1,6 млн грн і $200 тис. під час обшуку у справі розкрадань на будівництві

Дергачівська місцева прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження та провела обшуки у голови одного з сіл через розкрадання на будівництві

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні було проведено обшуки за фактом привласнення грошових коштів (ч. 3 ст. 191 КК України) службовими особами Малоданилівської об’єднаної територіальної громади під час проведення капітального ремонту будівель.

За результатом проведення ряду обшуків, у тому числі за місцем мешкання одного із селищних голів виявлено та вилучено понад 1,6 млн гр та понад $200 тис. Ухвалою Дергачівського районного суду Харківської області на вказані грошові кошти накладено арешт.



"У ході вивчення останніх декларацій розміщених у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування встановлено, що вказана сума грошових коштів селищним головою не задекларована та її набуття може бути незаконним", - йдетьсяя в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb