Разумков анонсував впровадження сенсорних кнопок у Раді для поіменного голосування

Також, за словами голови Верховної Ради, у парламенті встановили додаткові камери

Про нові заходи для викорінення кнопкодавства народних депутатів голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів на Погоджувальній раді, передає Еспресо.TV.

"Це аспект пов'язаний з реформою Верховної Ради, а саме це реформа, пов'язана з тим, щоб унеможливити питання кнопкодавства. Ми багато про це говорили. Щось вже зроблено, деякі питання доробляються і будуть запроваджені на цьому тижні. Наприклад, я знаю, що будуть встановлені вже камери і незабаром вони запрацюють. Паралельно з цим ми займаємось питанням оновлення системи Рада. Є декілька варіантів руху в цьому напрямку. Є і вітчизняні аналоги, є більш сучасні іноземні, які також дозволяють використовувати і біометричні показники для того, щоб точно вже зняти питання, пов'язані з кнопкодавством", - зазначив спікер.

Голова ВР підкреслив що протягом останнього тижня зими в парламенті завершили роботу та  протестували  перед вводом у дію систему сенсорної кнопки для голосування в залі Верховної Ради України.

"Вона працює, вона пройшла перевірку відповідну і з наступного тижня, з цього пленарного тижня, ми вже зможемо використовувати її під час голосування і під час засідань Верховної Ради України. Вона відповідає всім нормам. інститут розробник її протестував. Ті питання, які викликали дискусію, були прибрані. І в нас є офіційне заключення, що вона може використовуватись", - пояснив Дмитро Разумков.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо