Суд не продовжив строки розслідування у справі по крадіжці 80 млн грн на квартирах для Нацгвардії, фігурантом якої є Татаров

1 березня спливають строки слідства по справі, фігурантом якої є заступник голови Офісу президента Олег Татаров. Шевченківський суд відмовив у продовженні строків розслідування, відтак справу закриють, якщо до кінця доби не буде вручено обвинувальний акт

Про це заявив адвокат Максима Микитася Артур Габрієлян в коментарі "Українській правді".

В четвер (25 лютого – ред.) один раз суд вже не продовжив строки. Але чомусь в п'ятницю слідчий Служби безпеки України та заступник генпрокурора повторно подали клопотання на продовження. Сьогодні їм вдруге відмовили. Чому вони подали вдруге – незрозуміло, оскільки закон не передбачає право повторного звернення до суду з одним і тим же питанням", - розповів двокат.

Строки слідства спливають у понеділок, 1 березня. Правоохоронці мають завершити розслідування: або скласти обвинувальний акт, який згодом направлять до суду, або закрити справу.

Станом на 14 годин підозрюваним не вручали обвинувальний акт.

Читайте також: Татаров під час Революції Гідності отримав від Януковича держнагороду за поданням голови МВС Захарченка, - "Схеми"

Водночас, на розгляді суду перебувають скарги двох фігурантів на підозри: Татарова та експерта Костянтина Дубоноса. Продовжувати строки відмовився Шевченківський райсуд Києва. Слідство просило про це двічі. Правоохоронці пояснювали, що наразі в справі триває експертиза.

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що таким чином президент Володимир Зеленський "фактично відмазав" заступника голови ОП Олега Татарова.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо