У Києві поліція викрила зловмисників, які підробляли довідки про відсутність коронавірусу

У столиці правоохоронці викрили українця та іноземку, які підробляли довідки про відсутність коронавірусу за 550 грн

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"До Подільського управління поліції звернулось керівництво одного зі столичних медичних центрів із повідомленням про те, що невідомі, використовуючи ім’я їхньої фірми, надають підроблені медичні довідки", - йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що нелегальний бізнес організувала 55-річна громадянка іншої держави та її співмешканець - 48-річний киянин. Клієнтів вони шукали через оголошення на одному із інтернет-сайтів.

Так, на псевдодокументі ставилася печатка одного зі столичних медичних центрів. Слідчі за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Під час перевірки поліцейські встановили, що "ділки" за допомогою месенджерів та на особистих сторінках у соціальних мережах рекламували послуги з надання довідок про відсутність у людини коронавірусної хвороби. При цьому замовники не проходили будь-яких лабораторних досліджень, а документ отримували поштою після здійснення оплати 550 грн на "підставну" банківську картку.

"За місцем мешкання фігурантів правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили підроблені бланки та печатки з реквізитами відомої столичної фірми, мобільні телефони, на які порушники отримували замовлення, а також комп’ютерну техніку", - повідомили в поліції.

Відомості щодо події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут чи використання) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування призначено експертизи, а також вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb