Аваков про справу Шеремета: Я проти правосуддя, яке вирішується кількістю людей, що вийшли на вулицю

Національна поліція з прокуратурою підготували звинувачення у справі вбивства Павла Шеремета. На це звинувачення потрібно відповісти. Далі буде рішення суду

Про це в телевізійному інтерв'ю сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє ТСН.

"Як було кілька років тому, до того, як було оголошено, що є підозрювані? На якусь річницю, виходила громадськість: коли нарешті розслідування покаже, знайде вбивцю, знайде організатора і т.д.", - зазначив він.

За словами Авакова, на слідство чинився немаленький тиск.

"Далі слідство отримало на руки факти. Доповіли мені, потім доповіли генеральному прокурору. Прокуратура сказала - підстав достатньо. Ми сказали - давайте ще почекаємо висновків експертів. Дочекалися. Підстав достатньо. Пред'явили. І далі включається механізм засобів масової інформації, публічного обговорення. На тлі того, що немає довіри правоохоронцям і судам", - підкреслив Аваков.

Далі, за словами міністра, акцент у цій справі зміщується.

"Вже ніхто не пам'ятає першоджерела, ніхто не пам'ятає поточні аргументи слідства . Реальних нестиковок накопичилося дуже багато. Далі - це питання віри: хто як піднесе. Або атакуючу, або захищаючу ситуацію. І ось тут повинен вступити суд, з фразою: "Ось тут ми розібралися". На жаль, у нас так не відбувається", - продовжує Аваков.

У Авакова склалося враження, що в процесі зацікавлені тільки слідчі і ніхто більше. Є факти, які потрібно оцінити. Уже кілька місяців триває суд.

"Я проти такого правосуддя, яке вирішується кількістю людей, що вийшли на вулицю. Я за те, щоб це вирішували професіонали. Національна поліція з прокуратурою підготували звинувачення. На це звинувачення потрібно відповісти. Далі буде рішення суду. Винні або невинні. Невинні - значить, помилилося звинувачення. Є процедура прийняття відповідних санкцій. Якщо винні - вони повинні понести покарання", - резюмував він. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb