Глава Нацполіції після ліквідації дозвільної системи на видачу зброї пригрозив конфіскаціями в разі виявлення порушень

Наразі після розгону дозвільної служби департамент внутрішньої безпеки Нацполіції перевіряє особисті справи власників дозволених видів зброї

Про це голова Нацполіції Ігор Клименко розповів в коментарі "Цензору".

За словами Клименка, після анулювання дозволу власник зобов'язаний здати зброю (за наявності - основні частини зброї) або пристрій, патрони і боєприпаси до них в орган поліції. Далі громадянин приймає рішення: переоформити або реалізувати зброю. Реалізувати – це продати через відповідні магазини.

Читайте також: Видача дозволів на зброю призупинена на десять днів, - Клименко

"У разі незгоди власника з рішенням органу поліції про анулювання зазначеного дозволу матеріали передаються до суду для вирішення питання про примусове вилучення зброї, основних частин зброї, пристроїв, патронів та боєприпасів до них. Як я вже казав, 9 співробітників поліції, причетних до цієї схеми, звільнені зі служби. Але таких може бути більше. І я сподіваюся, що всі причетні обов'язково дадуть відповідь за свої незаконні дії", - зазначив глава Нацполіції. 

Клименко додав, що службове розслідування триває, і на 10 днів припиняється оформлення, видача дозволів та перереєстрація дозволених видів зброї.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо