Окупанти створюють фейкові репортажі про обстріли з боку ЗСУ, - командування ООС

Командування Операції об’єднаних сил заявляє, що ЗМІ збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях виробляють завідомо постановочні та неправдиві новини про обстріли ЗСУ населених пунктів

Про це повідомляє пресцентр командування у Facebook.

"Продукування завідомо постановочних та неправдивих новин вже стало візитівкою ЗМІ збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, вранці 1 березня, для формування фейкових репортажів, представники збройних формувань РФ, закрили район провокацій для СММ ОБСЄ і не пропускали їх у зазначений район протягом п’яти годин.

"У період між 15:15 і 15:43 команда Місії зафіксувала 33 вибухи невизначеного походження орієнтовно за 2–5 км на захід, північний захід і північ. Саме цього і добивалися зодчі фейкових новин. Одразу, після фіксаціїї вибухів, патруль СММ ОБСЄ, не дочекавшись дозволу на перетин лінії розмежування, повернувся на непідконтрольну Уряду України територію в м. Донецьк", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє командування, у цей самий час, з боку збройних формувань ОРДО здійснювалося масове тиражування фейків щодо обстрілів населених пунктів Оленівка та Старомихайлівка. При цьому, ЗСУ звинувачували у застосуванні мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

"Сфабрикована картинка руйнувань будівель та знеструмлення двох населених пунктів через потрапляння у електропідстанцію заполонила усі сайти та Telegram канали підконтрольні окупаційній владі ОРДЛО. Імовірніше за все, такі скоординовані дії збройних формувань РФ є продовженням маніпуляцій з боку ОРДО навколо роботи КПВВ "Новотроїцьке". Намагання дискредитувати українську сторону на фоні успішного пропуску конвою ООН на ТОТ через КПВВ "Щастя", - наголосили в командуванні ООС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb