Перед тим, як вакцинувати людей від COVID-19, їх необхідно застрахувати від можливих побічних дій вакцини, – Сердюк

Президент Всеукраїнської ради захисту прав пацієнтів Віктор Сердюк заявив, що перед тим, як вакцинувати людей від COVID-19, їх необхідно застрахувати від можливих побічних дій вакцини

Про це йшлося в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід". 

Ведуча програми нагадала, що Міністерство охорони здоров'я України планує до 7 червня вийти на цифру 10-11 тисяч вакцинованих від COVID-19 за добу.

Президент Всеукраїнської ради захисту прав пацієнтів оптимізму МОЗу не поділяє.

"Що має статися, якийсь вибух довіри до вакцини, дій уряду, щоб так раз – і воно все пішло? Повинні бути реальні докази, реальні дії з боку уряду. Перше – це власний приклад, який уже показав Степанов (міністру охорони здоров'я Максиму Степанову зробили щеплення від коронавірусу індійською вакциною Covishield. Процес знімали на камеру журналісти. – Ред.). Але не одного Степанова треба вакцинувати. Друге – це конкретні виплати і конкретний страховий поліс. Ми купуємо квиток на поїзд і застраховані, коли машиніст - п’яний чи рейки розібрали і щось через це сталося. Якщо я ушкоджений, отримаю компенсацію. Держава повинна це показати. Це вже зробили у Хмельницькому, де міська рада вже застрахувала всіх медиків на випадок можливих побічних ефектів", - сказав Сердюк.

За його словами, це має бути на державному рівні.

"Якщо ми говоримо, що вакцина – безпечна, що було дуже мало якихось серйозних наслідків, будь ласка, - є страховий поліс", - сказав Сердюк.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb