Побічні ефекти, які фіксуються у 5-7% вакцинованих, доволі стандартні, - Радуцький

Голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що жодного випадку важких ускладнень у вакцинованих проти COVID-19 не виявлено

Про це він повідомив у Facebook.

"Наразі вакциновино трохи більше 5 тис. медиків. Жодного випадку анафілактичного шоку або інших важких ускладнень. Побічні ефекти, які фіксуються у 5-7% вакцинованих, доволі стандартні. Як і при будь-якому щепленні – почервоніння або поява папул у місці ін’єкції, незначне підвищення температури. Сьогодні Канада затвердила до екстреного медичного використання вакцину і замовила 2 млн доз вакцин AstreZeneca з того самого заводу в Індії", - написав Радуцький.

Водночас він наголосив, що для запобігання зростанню захворюваності на COVID-19 необхідно пришвидшити темпи вакцинації.

"МОЗ обіцяє збільшити кількість вакцинованих до 10-15 тис. щодня. Але нам потрібно рухатись вдесятеро швидше, щоб на кінець року вакцинувались принаймні 10 млн українців. Інакше восени будемо мати чергову хвилю коронавірусу, і доведеться знову запроваджувати більш суворі карантинні обмеження. У той час, коли інші країни повернуться до нормального життя", - зазначив Радуцький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb