Поліція взялась розслідувати стеження за нардепом Леросом, - адвокати

Поліція відкрила провадження за статтею 182 (порушення недоторканності приватного життя) через факт стеження за нардепом Гео Леросом

Про це йдеться в повідомленні юридичної компанії Міллер у Facebook.

"Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя народного депутата України Гео Лероса. 25 лютого, приблизно о 21:00 годині, наш Клієнт, виявив особу, яка незаконно здійснювала стеження за ним. Невідомого чоловіка затримали на місці та викликали поліцію", - розповіли адвокати.

Після виявлення шпигуна на місце події до Лероса прибув адвокат. По приїзду слідчо-оперативної групи було проведено поверхневий огляд викритого спостерігача. Його авто обшукали.  Водночас провели перевірку машини самого Гео Лероса.

Читайте також: "Зеленський, ти для цього президентом став? Твоє корумповане лігво х***во закінчить!": нардеп Лерос заявив про стеження за ним "бригадою СБУшників"

У результаті на телефоні чоловіка знайшли фото та відео з Леросом та переписку з "невстановленими особами, які між собою звітують про місцезнаходження, пересування та комунікації Гео Лероса"

"Затриманий мав при собі копію посвідчення, виданого на ім’я підполковника Служби безпеки України Золотова Євгенія Вячеславовича. Важливо відмітити, що документ був дійсним до 31 грудня 2014 року", - додали адвокати.

Компанія Міллер направили до СБУ запит, аби з’ясувати – чи працює в них Золотов.

Читайте також: СБУ відреагувала на заяву нардепа Лероса щодо стеження за ним

"За фактом порушення недоторканності приватного життя, що виявилося в незаконному збиранні, зберіганні та використанні конфіденційної інформації, поліція зареєструвала кримінальне провадження (ст. 182 КК України)", - зазначили в компанії.

У компанії Міллер зазначили, що ініціювали слідчі дії, зокрема:

  • встановлення та допит осіб, які проводили спостереження спільно з затриманою особою;
  • встановлення та проведення допиту третіх осіб, яким передавалась інформація;
  • зняття інформації з електронних інформаційних систем та їх дослідження;
  • отримання відеозаписів з камер відеоспостереження на місці вчинення протиправного діяння та за місцем проживання Гео Лероса;
  • проведення інших необхідних дій.
Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо