Вирок Стерненку є політично умотивованим, – Бобровська

За словами нардепа Соломії Бобровської, Сергій Стерненко став збірним образом протестного суспільства

Про це вона заявила в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід

Політик зазначила, що для громадянського суспільства, яке підтримує одеського активіста Сергія Стерненка, позиція міністра внутрішніх справ Арсена Авакова є цілком передбачуваною.

"Ми знаємо, що в Авакова є персональний інтерес, зацікавлення у тому, щоб Сергій сидів і ми навіть припускаємо, що це – певний обмін, віддача Сергія під таку руку, квоту Авакова в обмін на відсутність реакцій (санкцій) на Медведчука і компанію, особливо на Харківщині. Ми знаємо, що там скоро мають відбутися вибори мера, і те, чия це область і чия сфера впливу теж, як на мене, очевидно", - зауважила народна депутатка.

За словами Соломії Бобровської, Сергій Стерненко став збірним образом протестного суспільства, але якщо у Львові, Рівному, деінде у Західній Україні люди можуть вийти на вулиці, щоб висловити своє "ні", на жаль, в Одесі, Херсоні, Харкові чи Запоріжжі протести й надалі придушуються політиками й кримінальними елементами.

"Мені прикро за людей, які відстоювали Одесу, як частину України у 2014 році, - зізналася політик. - Нагадаю, коли у Львові, Рівному і Києві Майдан 3 березня 2014 року вже заспокоївся, на Одеській ОДА був вивішений російський триколор, для них (одеських патріотів – ред.) боротьба за Одесу лише розпочиналася", - сказала вона.

Бобровська зазначила, що апеляція ще не подана адвокатами (принаймні станом на 28 лютого), але вона готується.

"Аргументи, які були підготовлені у вироку суддею, легко розбиваються - це скаже будь-який юрист. Мова йде не лише про викрадення (людини – ред.), а й про начебто викрадення 300 гривень, які були у цього представника політичної партії "Родіна". Політичні уподобання Сергія теж були вказані у вироку як такі, що негативно впливають на відношення одного до іншого. Шість років справа абсолютно не розглядалася. Т. зв. "потерпілий" не з'являвся у суд. Свідки давали різні свідчення, навіть куди їхав цей потерпілий. Це говорить про те, що вирок Стерненка є політично умотивованим, і якщо президент Зеленський мав до цього відношення, це ще один президент, який повертається у 2010-2013 рік і закінчить він не дуже красиво", - переконана народна депутатка.  

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb