"Ви не наодинці": президент Євроради Шарль Мішель на КПВВ у Щасті пообіцяв підтримку України щодо судової реформи

Шарль Мішель під час візиту в Україну наголосив на важливості судової реформи та підкреслив, що вона є запорукою залучення іноземних інвестицій та відновлення довіри українців до судів

Про це голова Європейської Ради Шарль Мішель заявив під час спільного з президентом Володимиром Зеленським брифінгу на КПВВ у Щасті, передає Еспресо.TV.

"Важливий прогрес був досягнутий під вашим керівництвом, президенте Зеленський. Багато що все ще треба зробити, особливо у сфері верховенства права, судової реформи та боротьби з корупцією. Українські громадяни заслуговують на судову систему, яка поважає та реалізовує верховенство права, яка є відповідальною та незалежною від корисливих інтересів і яка демонструє, що корупція не може бути безкарною", - зазначив євробюрократ.

За його словами, це ключові умови, щоб забезпечити довіру українського народу до судових інституцій, і це має величезне значення для того, щоб поліпшити український бізнес-клімат і залучати закордонні інвестиції.

"Україна взяла на себе зобов'язання із боротьби з корупцією та всеосяжної судової реформи в межах Угоди про асоціацію. Це важливі умови згідно з нещодавно узгодженою програмою макрофінансової допомоги та процесом візової лібералізації", - зауважив Мішель.

Президент Євроради підкреслив, що нещодавні рішення КСУ лише наголошують на необхідності активізувати зусилля щодо судової реформи.

"Всеосяжна судова реформа вкрай необхідна, щоб перезапустити головні органи судової влади і встановити нову прозору процедуру виборів для суддів у Вищій раді правосуддя, яка враховує заслуги. Це комплексні, складні реформи, вони потребують хоробрості та сильного лідерства", - додав він.

Шарль Мішель наголосив, що ЄС послідовно підтримував Україну на шляху цієї реформи, і готовий продовжити підтримку, надаючи консультування, фінансову підтримку.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо