Сенсорну кнопку хотіли запровадити ще за часів Яценюка та Парубія, а ввели зараз, бо “ЄС” дотисла Разумкова, - Геращенко

Сенсорну кнопку для голосування у Верховній Раді намагалися запровадити ще за часів спікерства Арсенія Яценюка та Андрія Парубія, а ввели тільки зараз, бо “Європейська солідарність” дотисла чинного спікера Дмитра Разумкова

Про це повідомила народна депутатка від “Європейської солідарності Ірина Геращенко в етері Еспресо.TV.

“Для того, щоби бути чесною людиною й не голосувати за когось - закони не потрібні. Але ж понабирали нових облич. Вони - обличчя нові і, в принципі, старі. Ми бачимо,  що вони навіть міністрів призначали з кнопкодавством. Тому важливо, щоб ми ввели нарешті сенсорну кнопку, яка була розроблена ще за часів Парубія”, - зазначила політикиня. 

Геращенко нагадала, що сенсорна кнопка не є ноу-хау чинної влади, а ще ексголова Ради Яценюк ініціював її впровадження, проте команда експрезидента Януковича не проявила відповідної політичної волі для боротьби з кнопкодавством. 

“Свого часу Парубій зробив усе, щоби впровадити сенсорну кнопку і в нас уже був відпрацьований механізм її введення. І планувалося, що на сесії вересня 2019 року вона нарешті запрацює. Зеленський тоді в незаконний спосіб просто розпустив парламент. І, власне, ось ця команда (монобільшість “Слуга народу”, - ред.) краде наш час. Вона вкрала півтора роки у цій Раді, коли потрібно було ввести сенсорну кнопку”, - зауважила Ірина Геращенко.

Народна депутатка наголосила, що, якби, опозиція, а особливо “ЄС”, не дотисла, сенсорної кнопки у ВР не було би досі.

“Тому ми дотиснули, опозиція, "Європейська солідарність" в першу чергу, до голови ВР, щоби були порушені кримінальні справи за кнопкодавством, і сенсорна кнопка запрацювала”, — додала Ірина Геращенко.