Серед претендентів на посаду глави САП прокурор Грищук, який підписав підозру Татарову

Нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оберуть серед 111 претендентів

Про це повідомляє Трансперенсі Інтернешнл Україна.

Загалом на посаду керівника САП отримали 111 заяв, на заступника -  90, начальника відділу - 75. На вакантні посади до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подалось 169 кандидатів, проте  41 кандидата комісія не допустила через формальні підстави. Відтак у конкурсі на посади братимуть участь загалом 128 претендентів.

На посаду глави САП  претендують зокрема чинний в.о. керівника Максим Грищук, прокурори САП Сергій Козачина, Андрій Перов, Ігор Семак, Роман Симків та Олексій Скибенко, очільник комітету з питань правової політики Верховної Ради Андрій Костін, екскерівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк і голова правління ТІ Україна Андрій Вишневський.

Також на посаду подають керівник першого підрозділу детективуів НАБУ Олена Кроловецька та заступник керівника підрозділу бюро Тарас Філоненко.

Так, окрім Грищука, який відомий тим, що підписав підозру Олегу Татарову, серед претендентів є Роман Симків - головний прокурор у газовій справі нардепа-втікача Олексанра Онищенка, екснардепа Миколи Мартиненка (заволодіння коштами ДП СхідГЗК і Енергоатом); екснардепа Микитася про заволодіння 81,5 млн грн Нацгвардії, в тому числі вихід на першу підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову до зміни групи прокурорів; одеського бізнесмена Вадима Альперіна (зловживання на митниці); ексначальника Главку Нацполіції на Одещині Дмитра Головіна (заволодіння цигарками).

Прокурор Козачина вів справу ОАСК по захопленню влади в країні. Також він відзначився справою ексголови Держінвестпроєкту Владислава Каськіва та його братів на 260 млн грн; справою банку олігарха Олега Бахматюка на 1,2 млрд грн; справою проєкту Стіна; справою "діамантових прокурорів".


Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо