Відвідувала окупований Крим: ще одній російській акторці заборонили в’їзд в Україну

1 березня працівники ДПСУ не пропустили через кордон російську акторку Розу Хайрулліну та заборонили їй в’їзд до України на три роки

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

"Чергову порушницю зупинили в аеропорту "Бориспіль". У ході контролю прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" з’ясували, що жінка, громадянка Росії, перебувала в Криму порушуючи встановлений порядок в’їзду-виїзду", - йдеться в повідомленні.

Жінка прилетіла в Україну рейсом з Мінська (Білорусь). Під час оформлення було встановлено, що вона є актрисою театру та кіно, заслуженою артисткою Росії.

"Також росіянка пояснила, що на український півострів їздила, начебто, з приватним візитом навесні 2020 року і потрапила туди авіарейсом. В той же час зафіксовано і інші її візити на окуповану Росією територію України", - йдеться в повідомленні.

З її слів в Україні вона планувала взяти участь у кінозйомках.

За порушення українського законодавства громадянці Росії прикордонники заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки, а також притягнули до відповідальності за ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Наразі вона повернута за межі України зворотним рейсом в Білорусь.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb