Кабмін встановив нові форми господарювання для сільськогосподарських кооперативів

Кабінет міністрів схвалив постанову, яка затверджує нові модельні статути, які регулюватимуть діяльність сільськогосподарських кооперативів

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, уряд ухвалив постанову про затвердження нової форми господарювання - сільськогосподарський кооператив, що діє з метою або без мети отримання прибутку. Зазначається, що до цього сільськогосподарські кооперативи поділялися на виробничі та обслуговуючі. 

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, оновлена форма господарювання кооперативів сприятиме збільшенню їх чисельності, оскільки наявність модельного статуту суттєво спрощує процедуру їх утворення. Крім того, документ пропонує більш привабливі економічні умови для діяльності сільськогосподарських кооперативів.

"Такі зміни посилять конкурентноспроможність малих і середніх агровиробників, об'єднаних у кооперативи, та загалом - розвиток сільської економіки і сільських територій", - цитує пресслужба слова Петрашка.

Зазначається, що нові установчі документи будуть використовуватись для створення та провадження діяльності сільськогосподарських кооперативів. Зокрема, вони містять положення, які регулюють правовий статус, права, обов'язки та відносини членів і асоційованих членів кооперативу, пов'язані зі створенням, управлінням, провадженням господаської діяльності та її припиненням.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb