США назвали компанії, проти яких ввели санкції у справі Навального

Стали відомі назви компаній, проти яких ввели торгові санкції через справу Олексія Навального

Відповідні дані розмішені на сайті Федерального реєстру США.

"Комітет із кінцевих користувачів міністерства торгівлі вирішив додати у список компаній Chimmed Group, Chimconnect GmbH, Chimconnect AG, Pharmkontract GmbH, ФЕМТЕК, Інтерлаб, ЛабІнвест; OOO продукти АНАЛИТ, OOO Інтертех, Pharmcontract GC, Rau Faem, Регіонснаб і Riol-Chemie за їхню діяльність з розповсюдження в підтримку російської програми зброї масового знищення", - йдеться у повідомленні.

Дев'ять з цих організацій знаходяться в Росії, три в Німеччині і одна у Швейцарії.

Крім того, санкції вводяться проти 27-го наукового центру РФ.

Будь-які операції, пов'язані з експортом у США продукції цих компаній, підпадають під режим ліцензування "з презумпцією відмови". Також особи, які мають справи з цими компаніями, ризикують, у свою чергу, потрапити під санкції США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США вводять санкції проти Росії через ситуацію з отруєнням і арештом опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, до "чорного списку" потраплять сім чиновників.

Сьогодні стало відомо, що санкції через Навального ввів Європейський Союз. Обмеження вже набрали чинності та опубліковані в Офіційному журналі ЄС. Вони поширюються на чотирьох чиновників з вищих органів влади.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вже встиг пригрозити США "однозначною відповіддю" на санкції проти РФ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb