Україна завершила зиму з рекордними за десять років запасами газу у сховищах

Станом на 1 березня у газосховищах України зберігається понад 18 млрд куб.м газу - це найвищий рівень наповнення за десять років

Про це повідомила пресслужба Укртрансгазу.

"Оператор газосховищ України розпочинає весну 2021 року з рекордними запасами газу в підземках. Станом на 1 березня у газосховищах зберігається понад 18 млрд куб. м газу - найвищий рівень наповнення за минулі десять років", - йдетьс у повідомленні.

Зазначається, що відбір газу протягом лютого також став найвищим за попередні вісім років, сягнувши позначки у 2,9 млрд куб.м газу, а протягом 16 днів поспіль - з 6 по 21 лютого - із газосховищ щодоби відбирали понад 100 млн куб. м газу.

В цілому з початку опалювального сезону з газосхових відібрали 10,23 млрд куб.м газу. 

У пресслужбі уточнили, що станом на 1 березня іноземні трейдери зберігають 5,6 млрд куб.м газу в режимі "митний склад", що в 6,3 рази більше у порівнянні з аналогічним перідом минулого року. У short haul режимі, зокрема, накопичено 4,1 млрд куб.м.

Компанії-резиденти зберігають у режимі "Митний склад" 0,55 млрд куб.м, що на 2,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Об'єм газу, накопиченого в режимі short haul, складає 0,48 куб.м.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb