Укрзалізниця та Укравтодор домовилися добудувати Дарницький міст у Києві до кінця року

Укравтодор у 2021 році обіцяє добудувати всі з'їзди з Дарницького залізнично-автомобільного мосту в Києві через Дніпро

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, голова Укравтодору Олександр Кубраков підписав меморандум з головою правління Укрзалізниці Володимиром Жмаком щодо добудови Дарницького мосту у Києві.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, роботи розпочнуться вже влітку та триватимуть до кінця 2021 року. Він зазначив, що на мосту необхідно доробити освітлення і з'їзди на лівому березі Дніпра.

Він також нагадав, що Укравтодор готовий також у стислі терміни завершити будівництво Подільсько-Воскресенського моста, якщо київська влада погодиться передати йому цей проєкт зі свого балансу.

У виданні нагадали, що у 2018 році Міністерство інфраструктури оцінювало вартість добудови Дарницького мосту в 30 млн євро.

Щодо завершення будівництва Подільсько-Воскресенського моста, то Кубраков у лютому оцінив термін робіт в один будівельний сезон.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко заявляв, що передання Подільсько-Воскресенського моста на баланс "Укравтодору" значно відстрочить його добудову, доки минуть усі бюрократичні процедури, передбачені законом. За словами міського голови, терміни введення моста дещо змістилися через пандемію, однак об'єкт уже на фінальній стадії будівництва.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb