Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року: що вона передбачає

Кабінет міністрів затвердив Національну економічну стратегію України до 2030 року

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з доопрацюваннями під час чергового засідання.

"Національна економічна стратегія-2030 - це комплексний документ, який має привести Україну до клубу розвинених та успішних держав. Стратегія розроблена із залученням експертів, науковців. чиновників, народних депутатів. Це стане вагомим внеском у розвиток успішної, заможної європейської України", - цитує пресслужба слова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Зазначається, що документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг. Також Стратегія враховує діджиталізацію, "зелений" курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток. 

У пресслужбі зауважили, що принципами, на яких будується Національна економічна стратегія є європейська та євроатлантична інтеграція, недоторканість приватної власності, верховенство права, нетерпимість до корупції, вільна і чесна конкуренція, рівний доступ для бізнесу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb