Ексбранці Кремля презентували платформу, яка боротиметься за звільнення політв'язнів

Станіслав Асєєв, Володимир Балух, Едем Бекіров, Павло Гриб, Микола Карпюк, Володимир Жемчугов, Олександр Кольченко, Олег Сенцов, Роман Сущенко та інші ексбранці об'єднали зусилля для визволення з полону ув'язнених Росією українців

Презентацію платформи транслював "Центр громадських свобод".

Засновниками платформи є 16 колишніх політв'язнів, зокрема Станіслав Асєєв, Володимир Балух, Едем Бекіров, Павло Гриб, Микола Карпюк, Володимир Жемчугов, Олександр Кольченко, Олег Сенцов, Роман Сущенко та інші.

"Платформа займається боротьбою за звільнення усіх українських громадян, які перебувають за ґратами внаслідок агресії РФ: політв'язнів, заручників, військовополонених. Ми також засуджуємо незаконні, політично мотивовані переслідування проукраїнських активістів, патріотів України", - йдеться в заяві засновників платформи.

Вони наголосили, що відкриті до співпраці з українськими та міжнародними організаціями, які працюють над звільненням українських політв'язнів.

"Ми прагнемо, щоб питання звільнення політв'язнів постійно були у фокусі громадської уваги, стали пріоритетними, і для органів української влади, і для наших друзів, партнерів за кордоном",- наголосили засновники ініціативи.

Колишній політв'язень, режисер Олег Сенцов заявив на презентації, що для пришвидшення звільнення в'язнів потрібно чинити тиск на президента РФ Володимира Путіна.

"Щоб усі міжнародні розмови, всі міжнародні заходи за участю Росії …  розпочиналися з першого запитання: "Коли звільнять українських політв'язнів?", - пояснив він..

Своєю чергою учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов зазначив, що мета платформи - нагадати всім, що війна на Донбасі не завершена, і дуже багато українців перебувають у полоні.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо