МОЗ заборонив розголошення умов закупівлі COVID-вакцин через загрозу розірвання контракту з виробником

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що заборона розголошення умов закупівлі COVID-вакцин є вимогою виробника, а її порушення може призвести до штрафних санкцій та навіть розірвання контракту

Про це заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова сказала під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Наказ міністерства охорони здоров'я від 19 лютого цього року, яким було розподілено кількість вакцини по регіонах, містить вимоги до керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров'я областей та міста Києва. Дослівно я вам прочитаю: "Забезпечити нерозголошення будь-якої інформації щодо виробників та постачальників, а також ціни на вакцини проти гострої респіратоної хвороби COVID-19", - сказала Шаталова.

За її словами, така вимога зумовлена положенням угоди, укладеної МОЗ та спеціалізованою міжнародною організацією Crown Agents, яка уповноважена здійснювати закупівлі вакцини.

Шаталова зазначила, що така заборона передбачена самими виробниками вакцин, а їх порушення може спричинити штрафні санкції або навіть розірвання контрактів.

За інформацією заступниці міністра, договори з вимогою конфіденційності підписують усі країни, які здійснюють централізовані закупівлі вакцини від COVID-19.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb