НБУ впровадив дистанційні інспекції банків під час карантину

Національний банк України (НБУ) запровадив дистанційні інспекційні перевірки банків в умовах карантину

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, НБУ запровадив дистанційний підхід до інспекційних перевірок банків в умовах карантину. Такий підхід має забезпечити безперервність банківського нагляду в умовах карантину та зменшити ризики для здоров'я працівників банків та НБУ.

Зокрема, пояснили у пресслужбі, проведення інспекційних перевірок у приміщенні банків інколи було ускладнене через їх перехід на віддалену роботу, тому виникла необхідність впровадження дистанційного підходу.

Відтак, члени інспекційної групи зможуть отримувати віддалений доступ до документів та інформації банку та використовувати змінні носії інформації. Крім того, обмін інформацією та документами з банком може проводитися з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у режимі реального часу або через надсилання захищеними каналами зв'язку. Зустрічі членів інспекційної групи з керівниками банку можуть проводитися у режимі відеоконференції, а документи, які укладаються під час такої перевірки, можуть подаватися у формі електронного документа, підписаного кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи.

У пресслужбі додали, що члени інспекційних груп також зможуть отримувати віддалений доступ до систем автоматизації банку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb