Оприлюднення доказів буде відбуватися поступово, - Арестович про санкції щодо телеканалів Медведчука

Більшість матеріалів, які стосувалися закриття телеканалів Віктора Медведчука, були здобуті оперативно-розшуковим шляхом, їх оприлюднювали на закритому засіданні РНБО

Про це заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, інформує Україна 24.

"Що держава може дати громадянину? Безпеку і почуття справедливості. Із закриттям каналів дуже складна річ. Чому? Тому, що будь-яка атака на медіа - це завжди відчуття небезпеки: небезпеки для свободи слова, прав громадянина тощо. Насправді закон дозволяє Україні вводити санкції проти українських громадян, є складова "за співпрацю з тероризмом", саме її використовували", - сказав радник.

Арестович пояснив причини того, чому по санкціях щодо телеканалів не було рішення суду.

"З'явився складний кейс - забороняється без рішення суду діяльність трьох телеканалів, накладаються персональні санкції на громадян України, але достатніх підстав суспільству не надали. Чому? Тому, що більшість цих матеріалів здобуті оперативно-розшуковим шляхом, і воно приймається на рівні закритого засідання РНБО, і оприлюднення доказів буде відбуватися поступово", - сказав Арестович.

Радник розповів, що позиція влади спочатку була донесена до керівників ЗМІ та іноземних послів.

"Ця складність відразу була заявлена, президент одразу зібрав керівників телеканалів і послів G7 і роз'яснив свою позицію: на жаль, ми змушені так чинити, хоча це рішення не є ідеальним. Це дії, які в мирний час, можливо, і я б не вітав, але зараз влада змушена йти на це", - сказав Арестович.

Читайте також: Верховний суд відкрив ще 4 справи щодо оскарження указу Зеленського про закриття "каналів Медведчука"

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb