"Більшість розвалюється": Княжицький заявив про потребу відставки уряду

Народний депутат від "Європейської солідарності" вважає, що країну може врятувати лише Кабінет народної довіри

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Княжицький звернув увагу на те, що у парламенті фактично відсутня більшість.

"Парламентська більшість, особливо та, що приводила його до влади, тріщить по швах. Вони не збирають голоси, навіть на їхній улюблений закон про гральний бізнес, проти якого весь час послідовно виступала "Європейська солідарність". У них зараз не вистачило голосів, щоб черговий раз внести в нього якісь там свої бажання чи свої зміни. Розвал більшості може спричинити або дострокові парламентські вибори, або переформатування уряду. Але щоб переформатувати уряд, знову ж таки, потрібне порозуміння. Хто його буде переформатовувати? Більшість, "За майбутнє" і "Довіра"? Не переконаний, що всі з них захочуть брати в цьому участь. Ми послідовно виступаємо за уряд національної злагоди", - сказав Княжицький.

Він окреслив позицію "Європейської солідарності", яка, перебуваючи в опозиції до Зеленського, "критикуючи бездарну політику його уряду і його влади, все ж таки завжди говорить, що ми маємо ворогів не тут, в Україні, наші вороги в країні-агресорі, в Росії. Заради цього, безумовно, потрібно об’єднуватися, і ми готові про це говорити і створювати уряд національної довіри".

"Але наразі про це не може бути й мови. Бо влада своїми помилковими нерозумними кроками, чи то ініціюючи закони про зміни до закону про мову, чи то ув’язнюючи Стерненка, звинувачуючи його в усіх гріхах, очевидно, діє не мудро, не розумно і не в такий спосіб, який би посилював українську державу", - сказав Княжицький.

Народний депутат, який є членом гуманітарного комітету парламенту, навів приклади "бездарності влади у цій сфері".

"У зв’язку з децентралізацією коштів у місцевих громадах на розвиток культурної сфери, бібліотеки, на народні доми немає. Тому в нашій сфері це повний провал гуманітарної політики, але в інших сферах, про медицину ми з вами говорили, ми теж не спостерігаємо якогось росту інвестицій, тому що країна стає все більше корумпованою і олігархічно поділеною", - сказав нардеп.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb