Робота така ведеться, - Шмигаль про українську вакцину від коронавірусу

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що українські вчені брали участь у розробках вакцин від коронавірусу у різних країнах та в Україні

Про це він сказав під час прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"Стосовно української вакцини. По-перше, українські вчені брали участь в розробках вакцин і в різних країнах, і в Україні. Оскільки вже багато вакцин розроблено, то українська вакцина також починала розроблятися і дійсно групи вчених над цим працювали. Моя особиста позиція - на сьогодні вже є конкурентний ринок, яким треба просто користуватися і використовувати", - сказав Шмигаль.

Він додав, що навіть за умов появи української вакцини потрібно буде проводити додаткові дослідження, а це займе ще 9-10 місяців.

"Це довго. Ми до цього часу вже скористаємось існуючими продуктами на ринку. Але якщо цікаво щодо української вакцини, то робота вченими така ведеться. З міністром охорони здоров'я у разі появи такої вакцини запропонуємо такий продукт випробувати. Стосовно ефективності вакцин. Вакцини мають бути якісні - від 70% ефективності. Вони мають бути безпечні. Ці речі ми перевіряємо", - сказав Шмигаль.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb