Шмигаль назвав п'ять ключових питань у перемовинах з МВФ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав п'ять ключових питань для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час прессконференції, передає Еспресо.TV.

"Залишилося п'ять ключових пунктів у роботі з МВФ. Це те, про що я вже казав, зняти наприкінці березня верхню межу ціни на газ в 6,99; це узгодження макропоказників двадцять дргугого-двадцять третього років ... І три ключових питання - це судова реформа (закон про Вищу раду правосуддя), закон про посилення кримінальної відповідальності за незаповнення або неналежне заповнення декларації, а також закон про НАБУ - про призначення керівника та його легітимізацію відповідно до Конституції", - сказав Шмигаль.

При цьому Шмигаль зауважив, що три останні питання перебувають у компетенції Верховної Ради.

Він також додав, що уряд має час принаймні до березня, доки не закінчиться період обмеженої ціни на газ для населення.

"Ми з МВФ оптимістично дивимося в майбутнє. У нас є час, принаймні до березня, доки не завершиться період обмеженої ціни газу для населення. У нас є час до червня - наступна точка, коли нам потрібно, як мінімум, дійти до підписання staff level agreement, тобто попередньої угоди", - зазначив Шмигаль.

Він пояснив, що до етапу попередньої угоди Україна має дійти у червні, аби до вересня погодити з Європейським Союзом надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb