Уряд Шмигаля керований олігархами й ОПУ, у разі падіння рейтингу на нього кинуть усіх собак, — Бобиренко

Уряд Дениса Шмигаля керований олігархами та Офісом президента й у випадку падіння рейтингу президента Володимира Зеленського на нього повісять усіх собак

Про це повідомив політолог Віктор Бобиренко у програмі “Змістовно з Христиною Яцків” на Еспресо.TV.

“Якщо оцінювати уряд Шмигаля, то він не є самостійним суб’єктом. Уряд Шмигаля — це команда людей, які керуються з Офісу президента, з офісу Ахматова, офісу Коломойського (Ігор Коломойський - олігарх - ред.), з офісів інших груп впливу. Але уряд не є чимось сталим, не є командою, яка має стратегічне бачення і мислення. Вони навіть програму не прийняли, у нас уряд рік працює без програми”, — зауважив Бобиренко.

Політолог зазначив, що уряд Дениса Шмигаля можна оцінювати лише за окремими галузями, але дати загальну оцінку неможливо. 

“Гадаю, що найближчим часом макроекономічна ситуація у світі складеться така, що світ почне рости, то ми в кінці року скажемо, що незважаючи на дії уряду був поступ України. Хоча я не впевнений, що наступний рік ми будемо зустрічати зі Шмигалем. Як тільки прилетить якийсь чорний лебідь, наприклад, фільм по “вагнерівцям” і виявиться, що в Офісі президента сидить кремлівський кріт, то автоматично відбудеться падіння уряду”, — зазначив експерт.

Бобиренко наголосив, уряд Шмигаля поки знімати не будуть, оскільки рейтинг президента Зеленського стабілізувався. Але, якщо рейтинг глави держави почне падати, пожертвують урядом. 

“На уряд повісять усіх собак, тому що не можуть Зеленський, Єрмак (Андрій Єрмак - керівник ОПУ - ред.) та Аваков (Арсен Аваков - очільник МВС - ред.)  бути неправі”, — резюмував політолог.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb