Фіналіст Ліги чемпіонів визнав, що вчився "розуміти футбол" дивлячись матчі "Динамо"

Головний тренер лондонського "Челсі" Томас Тухель зізнався, що наприкінці 90-х років дивився багато матчів київського "Динамо"

Про це повідомляє ITASportPress.

За словами Тухеля, гра "Динамо" вплинула на його футбольний світогляд.

"Моя модель гри? Без сумніву - це мій батько, який був моїм тренером, коли я був дитиною. Він передав мені всю свою пристрасть до цієї роботи. Він був моїм тренером багато років і дійсно багато мені дав. Також Ральф Рангнік. Ми були в третьому дивізіоні, а він показував нам відео з матчами "Парми" і київського "Динамо" і змушував грати так само. Це один з аспектів, який потім вплинув на мою кар'єру. Це був дійсно революційний підхід", - сказав Томас Тухель.

Ральф Рангнік, якого пригадує Тухель, в 1997-1998 роках тренував німця, коли той грав за "Ульм 1846". Рангнік є відомим поціновувачем футболу, який "ставив" Валерій Лобановський у "Динамо".

У січні Тухель і лондонський "Челсі" підписали контракт на півтора року. В угоді прописана можливість продовження домовленості.

Німець працював у ПСЖ з липня 2018 по грудень 2020 року. Під його керівництвом парижани двічі стали чемпіонами Франції, а також виграли Кубок Франції, Кубок ліги і два Суперкубки країни. У минулому сезоні тренер вивів ПСЖ до фіналу Ліги чемпіонів, де парижани програли "Баварії".

Тухель також тренував дортмундську "Борусію" і "Майнц" із Німеччини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb