Немає ілюзій, що ПДЧ - це пряма дорога до членства в НАТО, - віцепрем'єр Стефанішина

У Раді національної безпеки і оборони незабаром розглянуть спеціальну програму переходу української армії на стандарти НАТО

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, інформує ТСН.

"В середу (10 березня) у нас зустріч всього оборонного блоку, де ми будемо планувати, як прискорити цю роботу. Але вже сьогодні ми маємо рішення про перехід на військові знання по стандарту НАТО. Сьогодні українські Збройні сили вперше замовили кілька нових військових літаків у заводу "Антонова", - сказала вона.

За словами Стефанішиної, в останні роки бюджет на сектор безпеки і оборони "безумовно тільки збільшувався".

"Не можна говорити, що в нас є зубожіння. Це абсолютно не так, це велика робота, яка потребує щоденних рішень. Вони ухвалюються парламентом, урядом. Ми ухвалили фактично всі підзаконні акти для того, щоби відкрити систему оборонних закупівель, щоби зробити її конкурентною, і це також імплементація стандартів НАТО", - додала віцепрем'єр-міністерка.

Вона також нагадала про ухвалення закону "Про розвідку".

"Це імплементація стандартів НАТО по діяльності розвідувальних органів. Але, звичайно, є критерії НАТО. Це політичні критерії. Це політичні реформи, трансформації. Це також буде частиною плану дій щодо членства. В нас нема ілюзій, що ПДЧ - це пряма дорога до членства", - додала вона.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb