НКРЕКП оштрафувала шістьох постачальників газу за незаконні підключення споживачів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала шістьох постачальників газу на майже 500 тис. грн за незаконні приєднання споживачів

Про це пресслужба НКРЕКП повідомила у Facebook.

Згідно з повідомленням, регулятор оштрафував майже на 500 тис. грн компанії "Київоблгаззбут", "Поліссягаз", "Газпостачсервіс", "Газовик",  а також державне підприємство "Шепетівкагаз" та приватне акціонерне товариство (ПАТ) "Шепетівкаоблгаззбут" за порушення положень Кодексу газотранспортної системи та Правил постачання природного газу.

Зазначається, що позапланові перевірки були проведені на підставі звернення газопостачальної компанії (ГК) "Нафтогаз України". У результаті перевірок регулятор виявив, що вказані компанії включали до власного реєстру споживачів без отримання заяв-приєднання до договору постачання природного газу.

Відтак, НКРЕКП прийняла рішення щодо накладення штрафів на постачальників за вказані порушення. Зокрема, "Київоблгаззбут" отримав 51 тис. грн штрафу, а "Поліссягаз", "Газпостачсервіс", "Газовик" та підприємства "Шепетівкагаз" - по 102 тис. грн штрафів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb